Коцюбинська територіальна громада

Київська область, Бучанський район

22/02/2022

Рішення сесії від 22.02.2022 № 287-16-ІХ «Про затвердження Порядку використання коштів субвенції з обласного бюджету на пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»

                                                                                                                                                                 

 

                                                                                                                          

             

                                                                                                                                                                         

 

                                                                                                                          

      УКРАЇНА

      КОЦЮБИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

     БУЧАНСЬКОГО РАЙОНУ

     КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

 
   

 

 

ШІСТНАДЦЯТА СЕСІЯ ДЕВ’ЯТОГО СКЛИКАННЯ

 

  РІШЕННЯ №287-16-ІХ

 

 «22» лютого  2022 р.                                                     селище Коцюбинське                                                   

 

 

Про затвердження Порядку використання коштів субвенції з обласного бюджету на пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Керуючись Бюджетним кодексом України, законами України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, з метою забезпечення соціальної підтримки постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, селищна рада

В И Р І Ш И Л А:

  1. Затвердити Порядок використання коштів субвенції з обласного бюджету на пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, відповідно до Додатку 1.
  2. Доручити селищному голові Данішу С.П. укласти з уповноваженим субєктом господарювання договір на пільговий відпуск медичних препаратів.
  3.  Контроль за виконанням рішення покласти на комісію з питань планування бюджету, фінансів, цін та заступника селищного голови відповідно до розподілу обов’язків.

 

Селищний голова                                                                                     Сергій ДАНІШ

 

 

Додаток 1

до рішення сесії

Коцюбинської селищної ради

від   22 .02.2022 року

№ 287-16-ІХ

 

 

ПОРЯДОК

використання коштів субвенції з обласного бюджету на пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

І.  Загальні положення

  1. Цей Порядок використання коштів субвенції з обласного бюджету на пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (далі - Порядок), визначає механізм використання коштів субвенції з обласного бюджету до бюджету Коцюбинської селищної територіальної громади на пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (далі - Субвенція).
  2.  Субвенція спрямовується на пільгове безоплатне придбання ліків за рецептами лікарів особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, відповідно до пункту 1 частини 1 статті 14, статті 20 Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, Закону України “Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні”, постанови Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 року № 1303 “Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань” (із змінами).
  3. Головним розпорядником коштів Субвенції є виконавчий комітет Коцюбинської селищної ради (далі - Головний розпорядник коштів).
  4. Субвенція враховується в дохідній та видатковій частинах відповідних бюджетів в обсягах, затверджених рішенням обласної ради на відповідний бюджетний період.
  5.  Порядок застосовується до громадян, які зареєстровані на території Коцюбинської селищної територіальної громади та мають право на забезпечення пільговим медичним обслуговуванням відповідно до законодавства:

-        особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і віднесені до категорій 1 та 2 відповідно до Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”;

-        неповнолітні діти померлих громадян, віднесених до категорій 1 та 2, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою, відповідно до Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”.

 

  1. Умови використання коштів субвенції
  1.  Головний розпорядник коштів укладає договір з аптечною установою ТОВ «ЛЕКФАРМ» (аптечний пункт № 1 аптеки № 4 ТОВ «ЛЕКФАРМ» вулиця Пономарьова. 6/2 селища Коцюбинське Київської області) - надавач послуг з безоплатного забезпечення лікарськими засобами за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування у межах видатків, передбачених помісячним розписом асигнувань на відповідний рік.
  2. Аптечний заклад відпускає лікарські засоби відповідно до абзацу другого пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 року № 1303 “Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань” (із змінами) з дотриманням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2008 року № 955 “Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби” (із змінами).

                   ІІІ.      Використанням коштів субвенції

  1.  Фінансування витрат, пов’язаних з відшкодуванням коштів на пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, що передаються у вигляді субвенції бюджету Коцюбинської селищної територіальної громади, проводиться у межах асигнувань обласного бюджету фінансовим управлінням Коцюбинської селищної ради.
  2. Фінансове управління Коцюбинської селищної ради здійснює перерахування сум Субвенції на рахунок Головного розпорядника коштів, відкритий в управлінні Державної казначейської служби України у м. Ірпені Київської області, за заявкою та в обсязі, що відповідає помісячному розпису асигнувань.
  3. Для відшкодування коштів аптечний заклад подає відділу соціального захисту населення Коцюбинської селищної ради Бучанського району Київської області щомісячно, до 05 числа місяця, наступного за звітним (у грудні - 24 числа поточного місяця), реєстри рецептів на пільговий відпуск лікарських засобів за формою, відповідно Додатку 1 до Порядку, у межах затверджених обсягів видатків.
  4. Відділ соціального захисту населення Коцюбинської селищної ради Бучанського району Київської області здійснює звірку з Єдиним державним автоматизованим реєстром осіб, які мають право на пільги, щодо належності осіб, зазначених у поданих відповідно до пункту 3 Порядку документах, до пільгової категорії громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та  передає протягом трьох днів головному розпоряднику коштів.
  5. Головний розпорядник коштів:
  1.  реєструє зобов’язання у порядку, визначеному наказом Міністерства фінансів України від 23 серпня 2012 року № 938 “Про затвердження Порядку казначейського обслуговування місцевих бюджетів”, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 12 вересня 2012 року за № 1569/21881 (із змінами), у межах помісячного розпису асигнувань загального фонду бюджету;
  2.  здійснює перерахування коштів аптечному закладу на основі реєстрів рецептів на пільговий відпуск лікарських засобів.

 

  1. Використання коштів Субвенції з іншою метою, яка не відповідає Порядку, є нецільовим використанням бюджетних коштів, що тягне за собою відповідальність згідно з чинним законодавством України.
  2. Контроль за видачею лікарями пільгових рецептів відповідно до чинного законодавства здійснюється комунальним некомерційним підприємством «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Коцюбинської селищної ради Бучанського району Київської області.

 

 

Секретар ради                                                                 Юлія ГЛАВАЦЬКА

Додаток 1

                                                                                                                  до Порядку використання коштів субвенції з обласного бюджету на пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

 

 

 

 

Назва аптечного закладу

 

РЕЄСТР

рецептів на пільговий відпуск лікарських засобів

за період з  ____по ____2021року

 

з/п

Номер

рецепта

та

дата

його

видачі

П.І.П.

Дата народження

Категорія та

номер

посвідчення

Адреса

реєстрації

Дата

отримання

ліків

за

рецептом

Назва

лікарського

препарату

Кількість

Ціна

Сума

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всього підлягає відшкодуванню витрат на суму__________________грн____коп.

 

 

Керівник

 

Головний бухгалтер

 

Перевірено ______________________ (відповідальний працівник відділу соціального захисту населення Коцюбинської селищної ради)