Коцюбинська територіальна громада

Київська область, Бучанський район

17/02/2022

Рішення сесії від 14.02.2022 № 252-15-IX «Про створення Фонду охорони навколишнього природного середовища Коцюбинської селищної  територіальної громади»

                                                                                                                                                                  

                                                                                                

    УКРАЇНА

     КОЦЮБИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

     БУЧАНСЬКОГО РАЙОНУ

     КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

 
   

 

 

ПЯТНАДЦЯТА СЕСІЯ ДЕВ’ЯТОГО СКЛИКАННЯ

 

 РІШЕННЯ №252-15-IX

 

 14 лютого 2022 р.                                                               селище Коцюбинське                                                   

 

 

 

Про створення Фонду охорони навколишнього

природного середовища Коцюбинської селищної 

територіальної громади

 

 

Розглянувши пропозицію виконавчого комітету селищної ради, керуючись законами України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 17.09.1996 № 1147 «Про затвердження переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів» із змінами та доповненнями, селищна рада

 

ВИРІШИЛА:

1. Створити Фонд охорони навколишнього природного середовища Коцюбинської селищної  територіальної громади.

2. Затвердити Положення про Фонд охорони навколишнього природного середовища Коцюбинської селищної  територіальної громади (далі – Положення) згідно з додатком.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на комісію з питань планування, бюджету, фінансів і цін.              .

 

 

 Селищний голова                                                   Сергій ДАНІШ

 

                                   

Додаток

до рішення сесії

Коцюбинської селищної ради

Від 14 лютого 2022 року  №252-15-IX

 

ПОЛОЖЕННЯ

Про Фонд охорони навколишнього природного середовища 

Коцюбинської селищної  територіальної громади

 

Фонд охорони навколишнього природного середовища Коцюбинської селищної  територіальної громади створено відповідно до ст.ст. 19, 47 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 22, 691 Бюджетного кодексу України, розділу VIII Податкового кодексу України, з метою цільового та раціонального  використання коштів на фінансування природоохоронних та ресурсозберігаючих заходів, у тому числі наукових досліджень із цих питань, а також заходів, спрямованих на зниження рівня забруднення навколишнього природного середовища та його впливу на здоров’я населення.

1. Загальні положення

1.1. Фонд охорони навколишнього природного середовища Коцюбинської селищної  територіальної громади (далі – Фонд)  формується згідно із законом України «Про охорону навколишнього природного середовища» та Бюджетним кодексом України за рахунок:

- частини екологічного податку;

- частини грошових стягнень за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища в результаті господарської та іншої діяльності;

- інших надходжень, не заборонених законодавством.

1.2. Положення про Фонд затверджується рішенням селищної ради.

1.3. Головним розпорядником коштів Фонду є Виконавчий комітет Коцюбинської селищної  ради.

1.4.  Виконавці природоохоронних заходів (підприємства, організації та інші зацікавлені установи) є одержувачами коштів для видатків капітального, поточного характеру на придбання товарів, послуг, які відповідають видам діяльності, зазначених у постанові Кабінету Міністрів України від 17.09.1996 року № 1147 зі змінами і доповненнями.

1.5. Визначені одержувачі коштів надають головному розпоряднику коштів всю необхідну фінансову та іншу документацію для здійснення контролю за цільовим використання коштів Фонду.

 

2. Порядок планування природоохоронних заходів

за рахунок коштів Фонду

 

2.1. Планування заходів здійснюється на кожний бюджетний рік відповідно до Переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.09.1996 №1147  зі змінами і доповненнями, з урахуванням заходів, визначених Програмою охорони навколишнього природного середовища Коцюбинської селищної  територіальної громади (далі Програма).

2.2.    Програма формується у обсязі прогнозованих надходжень коштів до Фонду та залишків коштів Фонду, які не були  використані в попередньому  бюджетному періоді.  Невикористані у звітному році кошти  Фонду вилученню не підлягають, переходять  на наступний рік та використовуються на цілі, передбачені цим Положенням.

 2.3. Перелік природоохоронних заходів затверджується Коцюбинською селищною  радою  щорічно на відповідний бюджетний рік.

2.4. Протягом року до Переліку можуть вноситись зміни та доповнення.

 

3. Порядок фінансування природоохоронних заходів                                                  за рахунок коштів Фонду

 

3.1. Витрати Фонду здійснюються в межах надходження коштів у встановленому законодавством порядку.

 

 

Секретар ради                                                                Юлія ГЛАВАЦЬКА