Коцюбинська територіальна громада

Київська область, Бучанський район

01/02/2022

Рішення виконавчого комітету від 27.01.2022 № 2 «Про внесення змін до складу комісії з питань надання одноразової матеріальної допомоги та її Положення»

КОЦЮБИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

БУЧАНСЬКОГО РАЙОНУ

КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

27 січня 2022 року                      сел. Коцюбинське                                       № 2

 

 

Про внесення змін до складу комісії з питань надання одноразової матеріальної допомоги та її Положення

 

З метою сталої роботи комісії з питань надання одноразової матеріальної допомоги виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради, якісної підготовки рішень щодо розгляду заяв громадян селища Коцюбинське та приведення у відповідність до норм чинного законодавства питання надання матеріальної допомоги, керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні” виконавчий комітет:


 

ВИРІШИВ:

  1. Внести зміни до додатку 5 рішення виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради від 13.05.2021 р. № 55 «Про затвердження складу комісій виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради», виклавши в новій редакції, що додається (додаток 1).
  2. Внести зміни до додатку 2 рішення виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради від 26.05.2021 р. № 69, виклавши Положення про комісію з питань надання одноразової матеріальної допомоги в новій редакції (додаток 2).
  3. Визнати такими, що втратили чинність додаток 5 рішення виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради від 13.05.2021 р. № 55 «Про затвердження складу комісій виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради» та додаток 2 рішення виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради від 26.05.2021 р. № 69 «Про затвердження Положення про комісії  виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради».
  4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на керуючого справами Світлану Чечко.

 

 

         Селищний голова                                                           Сергій ДАНІШ

 

 

Додаток 1

до рішення виконавчого комітету

Коцюбинської селищної ради

від 27 січня 2022 року № 2

 

 

СКЛАД

комісії з питань надання одноразової матеріальної допомоги

 

Голова комісії:

Баран Вікторія Петрівна – заступник селищного голови з гуманітарних та соціальних питань

 

Заступник голови комісії:

Лютенко Олена Анатоліївна – начальник відділу обліку, планування та звітності – головний бухгалтер

 

Секретар комісії:

Калачнюк Валентина Сергіївна – головний спеціаліст відділу соціального захисту населення

 

Члени комісії:

Попова Людмила Миколаївна – начальник відділу соціального захисту населення

Стогов Володимир Сергійович – начальник відділу правового забезпечення

 

 

 

 

Керуючий справами                                                               Світлана ЧЕЧКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 2

до рішення виконавчого комітету

Коцюбинської селищної ради

від 27 січня 2022 року № 2

 

ПОЛОЖЕННЯ

про комісію з питань надання одноразової матеріальної допомоги

 

1. Загальні положення

  1. Комісія з питань надання одноразової матеріальної допомоги населенню селища Коцюбинське (далі - Комісія) є консультативно-дорадчим органом утвореним виконавчим комітетом Коцюбинської селищної ради з метою розгляду звернень громадян щодо надання матеріальної грошової допомоги заявникам, які звернулися із відповідною заявою.
  2. Одноразова матеріальна допомога надається за рахунок коштів селищного бюджету громадянам, які зареєстровані на території Коцюбинської селищної ради відповідно до місцевої Програми «Соціального захисту окремих категорій населення селища Коцюбинське».
  3. У своїй діяльності Комісія керується Конституцією України, Законами України  «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про звернення громадян», іншими нормативно – правовими актами, рішеннями Коцюбинської селищної ради та її виконавчого комітету, розпорядженнями селищного голови, а також цим Положенням.

 

2. Основні завдання та функції Комісії

  1. Основним завданням Комісії є розгляд звернень громадян щодо надання матеріальної грошової допомоги.
  2. Відповідно до покладених на неї завдань Комісія розглядає заяви громадян з питань надання матеріальної допомоги, вивчає відповідність долучених до них документів, розглядає подані матеріали.
  3. Матеріальна допомога надається відповідно до норм та порядку викладених у місцевій Програмі «Соціального захисту окремих категорій населення селища Коцюбинське» на відповідний рік.
  4. Для розгляду питання про виділення матеріальної допомоги обов’язково надаються документи відповідно до виду матеріальної допомоги згідно відповідних пунктів місцевої Програми «Соціального захисту окремих категорій населення селища Коцюбинське» на відповідний рік.
  5. Розмір матеріальної допомоги відповідно до виду матеріальної допомоги визначено у місцевій Програмі «Соціального захисту окремих категорій населення селища Коцюбинське» на відповідний рік.

 

3. Права комісії

  1. Відповідно до діючого законодавства співпрацювати зі структурними підрозділами виконавчого комітету селищної ради, залучати до розгляду питань керівників та спеціалістів підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, депутатів селищної ради та громадян.
  2. Отримувати інформацію та матеріали, необхідні для діяльності Комісії в порядку, передбаченому чинним законодавством.
  3. У разі необхідності запрошувати заявників на засідання Комісії.
  4. Організовувати у разі потреби перевірки на місцях фактів, викладених у заявах громадян.
  5. Вчиняти інші дії, які є необхідними для виконання покладених на неї завдань та не суперечать чинному законодавству і цьому Положенню.
  6. Подавати виконавчому комітету селищної ради пропозиції щодо призначення чи відмови в наданні матеріальної допомоги заявникам.

 

4. Організація діяльності комісії

  1. Керівництво комісією здійснює голова комісії.
  2. Організаційною формою роботи комісії є засідання, які проводяться не рідше одного разу на місяць у разі подання заяв про надання матеріальної допомоги. Позачергові засідання комісії проводяться у разі потреби.
  3. Засідання комісії скликаються та проводяться головою комісії. У разі відсутності голови комісії, або неможливості з поважних причин виконання своїх обов’язків, засідання проводиться під головуванням заступника голови комісії.
  4. Засідання комісії є правомочним, якщо на ньому присутні не менше половини складу комісії.
  5. Секретар комісії забезпечує підготовку матеріалів для розгляду на комісії.
  6. Поточну роботу, діловодство комісії здійснює секретар комісії. У разі його тимчасової відсутності (перебування у відпустці, відрядженні, на лікарняному), на термін відсутності обов’язки секретаря можуть бути покладені на будь-кого з членів комісії. Відповідне рішення приймається на засіданні комісії простою більшістю голосів членів комісії, присутніх на засіданні і оформляється протоколом.
  7. Члени комісії беруть участь у роботі особисто на громадських засадах.
  8. До участі у роботі комісії можуть залучатися за згодою депутати Коцюбинської селищної ради, а також інші особи.
  9. Рішення комісії приймаються відкритим голосуванням більшістю голосів присутніх на засіданні. У разі рівного розподілу голосів, голос головуючого на засіданні комісії є вирішальним.
  10. Рішення комісії має рекомендаційний характер та оформляється протоколом, який підписується головою та секретарем комісії.
  11. Примірник протоколу комісії передається виконавчому комітету селищної ради для врахування при прийнятті рішення про надання матеріальної допомоги.

 

 

 

Керуючий справами                                                               Світлана ЧЕЧКО