Коцюбинська територіальна громада

Київська область, Бучанський район

23/12/2021

Рішення сесії від 20.12.2021 № 212-14-ІХ «Про бюджет Коцюбинської селищної територіальної громади на 2022 рік»

             

 

    УКРАЇНА

    КОЦЮБИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

    БУЧАНСЬКОГО РАЙОНУ

    КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

 
   

ЧОТИРНАДЦЯТА СЕСІЯ ДЕВ’ЯТОГО СКЛИКАННЯ

 

     РІШЕННЯ № 212-14-ІХ

 

 « 20 » грудня 2021 р.                               селище Коцюбинське                                                    

 

 

Про бюджет Коцюбинської селищної

територіальної громади на 2022 рік

 

 

10551000000

 

(код бюджету)

 

 

     

Керуючись Бюджетним кодексом України, Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Законом України “Про Державний бюджет України на 2022 рік”, Коцюбинська селищна рада ВИРІШИЛА:

 

1. Визначити на 2022 рік:

        -  доходи бюджету Коцюбинської селищної територіальної громади у сумі 157 711 700,0 гривень, у тому  числі доходи  загального фонду селищного бюджету -  148 310 200,0 гривень та доходи спеціального фонду селищного бюджету – 9 401 500,0 гривень згідно з додатком 1 до цього рішення;

         - видатки бюджету Коцюбинської селищної територіальної громади у сумі 157 711 700,0 гривень, у тому числі видатки загального фонду селищного бюджету – 127 405 200,0 гривень та видатки спеціального фонду селищного бюджету – 30 306 500,0 гривень;

      - профіцит за загальним фондом селищного бюджету у сумі 20 905 000,0 гривень згідно з додатком 2 до цього рішення;

     - дефіцит за спеціальним фондом селищного бюджету у сумі 20 905 000,0 гривень згідно з додатком 2 до цього рішення;

            - оборотний залишок бюджетних коштів селищного бюджету  у розмірі  24 600,0 гривень, що становить 0,02  відсотків видатків загального фонду селищного бюджету, визначених цим пунктом;

         2. Затвердити  бюджетні призначення головним розпорядникам коштів селищного бюджету на 2022 рік у розрізі відповідальних  виконавців за  бюджетними  програмами  згідно з додатками 3,4 до цього рішення.

 

         3. Затвердити на 2022 рік  міжбюджетні трансферти згідно з додатком 5 до цього рішення.

Доручити селищному голові, або особі, яка виконує його обов’язки, укладати з відповідними органами місцевого самоврядування угоди, передбачені Бюджетним кодексом України про прийняття – передачу видатків до (з) селищного бюджету у вигляді міжбюджетних трансфертів та передачу відповідних повноважень.

 

         4. Затвердити на 2022 рік обсяги капітальних вкладень у розрізі інвестиційних проектів  згідно з додатком 6 до цього рішення.

 

            5. Затвердити розподіл витрат селищного бюджету  на реалізацію місцевих/регіональних програм у сумі 45 969 342,0 гривень згідно з додатком 7 до цього рішення.

            6. Установити, що у загальному фонді селищного бюджету на 2022 рік:

1) до доходів загального фонду селищного бюджету належать доходи, визначені статтею 64 Бюджетного кодексу України, та трансферти, визначені статтями 91, 93, 97,101, 103-1, 103-2, 103-3, 103-6, 105 Бюджетного кодексу України (крім субвенцій, визначених статтею 69-1 та частиною першою статті 71 Бюджетного кодексу України), а також такі надходження відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік»:

2) джерелами формування у частині фінансування є надходження, визначені статтею 64, пунктом 4 частини 1 статті 15 Бюджетного кодексу України;

3) джерелами формування у частині кредитування є надходження, визначені статтею 64 Бюджетного кодексу України;

7. Установити, що джерелами формування спеціального фонду селищного бюджету на 2022 рік:

1) у частині доходів є надходження, визначені статтями 69-1,71 Бюджетного кодексу України, а також такі надходження відповідно до Закону України “Про Державний бюджет України на 2022 рік”.

2) у частині фінансування є надходження, визначені статтями 71, 72 Бюджетного кодексу України;

3) у частині кредитування є надходження, визначені пунктом 11 частини 1 статті 69-1 Бюджетного кодексу України та пунктом 8 частини 1 статті 71 Бюджетного кодексу України.

8. Установити, що у 2022 році кошти, отримані до спеціального фонду селищного бюджету згідно з відповідними пунктами частини 1 статті 69-1 та частини 1 статті 71 Бюджетного кодексу України  спрямовуються на реалізацію заходів, визначених статтею 70 та частиною 2 статті 71 Бюджетного кодексу України.

         9. Визначити на 2022 рік  відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками селищного бюджету видатки загального фонду на:

- оплату праці працівників бюджетних установ;

- нарахування на заробітну плату;

- придбання медикаментів та перев'язувальних матеріалів;

- забезпечення продуктами харчування;

- оплату комунальних послуг та енергоносіїв;

-соціальне забезпечення;

- поточні трансферти місцевим бюджетам;

-оплата енергосервісу;

10.     Відповідно до статей 43 та 73 Бюджетного кодексу України надати право фінансовому управлінню Коцюбинської селищної ради, в особі начальника, отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України:

- позики на покриття тимчасових касових розривів селищного бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов'язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.

 

11. Головним розпорядникам коштів селищного бюджету та одержувачам коштів селищного бюджету на виконання норм статті 20 Бюджетного кодексу:

1) на виконання вимог наказу Міністерства фінансів України від 26 серпня 2014 року №836 „Правила складання паспортів бюджетних програм місцевих бюджетів та звітів про їх виконання” (зі змінами), забезпечують: розробку паспортів  бюджетних програм і надання їх на затвердження до фінансового управління Коцюбинської селищної ради протягом 45 днів  після набрання чинності цього рішення; внесення в установленому порядку змін до паспортів бюджетних програм бюджетного періоду;

2) здійснювати управління бюджетними коштами у межах встановлених їм бюджетних повноважень та оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи головних розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;

3) здійснювати контроль за своєчасним поверненням у повному обсязі до бюджету коштів, наданих за операціями з кредитування бюджету;

4) забезпечити доступність інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:

здійснити публічне представлення та публікацію інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими Міністерством фінансів України, до 15 березня 2022 року;

оприлюднити шляхом розміщення на офіційних сайтах та на порталі “Бюджет для громадян” (https://openbudget.gov.ua), паспорти бюджетних програм на поточний бюджетний період, звітів про виконання паспортів у триденний строк з дня затвердження таких документів;

5) брати бюджетні зобов'язання, дострокові зобов'язання за енергосервісом та здійснювати витрати бюджету;

6) забезпечити у повному обсязі проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв'язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом енергоносіїв у межах встановлених відповідним головним розпорядником бюджетних коштів обґрунтованих лімітів споживання, тощо.

                                                                                                                          

   12.  Відповідно до статті 23 Бюджетного кодексу України надати право Виконавчому комітету Коцюбинської селищної ради :

 - у межах загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника бюджетних коштів здійснювати перерозподіл видатків бюджету за бюджетними програмами, а також збільшення видатків розвитку за рахунок зменшення інших видатків (окремо за загальним та спеціальним фондами бюджету) за погодженням з постійною комісією з питань планування, бюджету, фінансів і цін у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

 

        13. Надати право фінансовому управлінню Коцюбинської селищної ради:

        - в межах загального обсягу бюджетних призначень окремо за загальним та спеціальним фондами бюджету Коцюбинської селищної територіальної громади за обґрунтованим поданням головного розпорядника бюджетних коштів здійснювати перерозподіл бюджетних асигнувань, затверджених у розписі селищного бюджету та кошторисах, в розрізі економічної класифікації видатків бюджету.

 

14.Здійснення з 01 січня 2022 року з бюджету Коцюбинської територіальної громади видатків на забезпечення діяльності бюджетних установ, закладів, визначених у додатку 8 до цього рішення, відповідно до розмежування видатків між бюджетами, визначеного Бюджетним кодексом України.       

 

15. Це  рішення набирає чинності з 01 січня 2022 року.

 

16. Додатки 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 до цього  рішення є його невід’ємною частиною.

 

17. Фінансовому управлінню забезпечити опублікування цього рішення в десятиденний строк з дня його прийняття відповідно до частини четвертої статті 28 Бюджетного кодексу України.

 

        18. Інші  положення, що регламентують процес виконання бюджету Коцюбинської селищної територіальної громади.

Головним розпорядникам коштів бюджету Коцюбинської селищної територіальної громади:

у тижневий термін забезпечити складання та затвердження кошторисів доходів і видатків бюджетних установ, планів використання бюджетних коштів одержувачів коштів бюджету Коцюбинської селищної територіальної громади і подати їх Управлінню державної  казначейської служби України у м. Ірпені Київської області;

 утримувати чисельність працівників та здійснювати фактичні видатки на заробітну плату, включаючи видатки на премії та інші види заохочень чи винагород, матеріальну допомогу, лише в межах фонду заробітної плати, затвердженого для бюджетних установ у кошторисах або планах використання бюджетних коштів;                            

якщо після прийняття рішення про бюджет Коцюбинської селищної територіальної громади повноваження щодо виконання функцій або надання послуг, на яке затверджене бюджетне призначення, передається відповідно до законодавства від одного головного розпорядника коштів бюджету Коцюбинської селищної територіальної громади до іншого, дія бюджетного призначення не припиняється і застосовується для виконання тих самих функцій чи послуг іншому головному розпоряднику бюджетних коштів, якому це доручено за процедурою визначеною частиною 6 статті 23 Бюджетного кодексу України.

 

19. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань планування, бюджету, фінансів і  цін.

 

 

 Селищний голова                                                                  Сергій ДАНІШ


Прикріплені файли: