Коцюбинська територіальна громада

Київська область, Бучанський район

23/12/2021

Рішення сесії від 20.12.2021 № 218-14-ІХ «Про умови оплати праці працівників апарату Коцюбинської селищної ради та її виконавчого комітету»

 

    

 

                                                                                                                          

                                                                                                                      

    УКРАЇНА

    КОЦЮБИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

     БУЧАНСЬКОГО РАЙОНУ

     КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

 

 

ЧОТИРНАДЦЯТА СЕСІЯ ДЕВ’ЯТОГО СКЛИКАННЯ

 

РІШЕННЯ №218-14-IX

 

20 грудня 2021 р.                                                          селище Коцюбинське                                                    

 

 

Про умови оплати праці

працівників апарату Коцюбинської селищної ради

та її виконавчого комітету

 

Відповідно статті 21 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування, на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 09.03.2006 р. № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» зі змінами, наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 23.03.2021 № 609 «Про умови оплати праці робітників, зайнятих обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів», керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою забезпечення достатніх матеріальних умов для належного виконання службових обов’язків, Коцюбинська селищна рада


 

В И Р І Ш И Л А:

 

             1. Визначити умови оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування, службовців та робітників Коцюбинської селищної ради та її виконавчого комітету  виходячи з умов оплати праці, встановлених постанови Кабінету Міністрів України від 09.03.2006 № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» (далі – постанова Кабінету Міністрів України від 09.03.2006 № 268), і схем посадових окладів згідно з додатками 50, 55.

Установити, що розміри місячних окладів (тарифних ставок) робітників, зайнятих обслуговуванням Коцюбинської селищної ради та її виконавчого комітету встановлені згідно з додатками 5-6 наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 23.03.2021 № 609 «Про умови оплати праці робітників, зайнятих обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів» (далі - наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 23.03.2021 № 609).

2. Установити Коцюбинському селищному голові (далі – селищний голова) місячний посадовий оклад у розмірі встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 09 березня 2006 р. № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» і схеми посадових окладів згідно з додатком 50.

3. Надати право селищному голові у межах затвердженого фонду оплати праці установлювати посадові оклади заступникам селищного голови, секретарю Коцюбинської селищної ради, керуючому справами виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради, радникам селищного голови, керівникам виконавчих органів Коцюбинської селищної ради та їх заступникам, іншим працівникам та робітникам виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради.

4. Установити селищному голові надбавку за виконання особливо важливої роботи, розроблення проектів нормативно-правових актів, проведення експертизи проектів таких актів у розмірі 100 відсотків посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг посадової особи місцевого самоврядування та надбавки за вислугу років та доплату за науковий ступень у розмірі 5% від посадового окладу.

5. Надати право селищному голові у межах затвердженого фонду оплати праці установлювати надбавку за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи:

заступникам селищного голови, секретарю Коцюбинської селищної ради, керуючому справами виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради, радникам селищного голови, керівникам виконавчих органів Коцюбинської селищної ради та їх заступникам, іншим працівникам іншим працівникам виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради - у розмірі до 50 відсотків посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг посадової особи місцевого самоврядування та надбавки за вислугу років, або які безпосередньо займаються розробленням проектів нормативно-правових актів, проводять експертизу проектів таких актів (якщо положеннями про підрозділи передбачено виконання такої роботи) у розмірі до 100 відсотків посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг посадової особи місцевого самоврядування та надбавки за вислугу років.

Установити селищному голові надбавку за високі досягнення у праці та виконання особливо важливої роботи, розроблення проектів нормативно-правових актів, проведення експертизи проектів таких актів у розмірі 100 відсотків посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг посадової особи місцевого самоврядування та надбавки за вислугу років .

службовцям - надбавку за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи у розмірі до 50 відсотків посадового окладу з урахуванням надбавки за вислугу років.

6. Надати право селищному голові у межах затвердженого фонду оплати праці установлювати доплату спеціалістам і службовцям (крім заступників керівників виконавчих органів селищної ради, керівників структурних підрозділів виконавчих органів Коцюбинської селищної ради та їх заступників) доплату:

за виконання обов'язків тимчасово відсутніх працівників таких самих категорій персоналу (у разі відсутності внаслідок тимчасової непрацездатності, перебування у відпустці без збереження заробітної плати, у відпустці у зв'язку з вагітністю і пологами, у частково оплачуваній відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку чи у відпустці без збереження заробітної плати тривалістю, визначеною у медичному висновку, але не більше ніж до досягнення дитиною шестирічного віку) - до 50 відсотків посадового окладу за основною роботою з використанням для цього до 50 відсотків посадового окладу відсутнього працівника;

за виконання обов'язків тимчасово відсутнього керівника або заступника керівника структурного підрозділу - у розмірі різниці між фактичним посадовим окладом тимчасово відсутнього керівника або заступника керівника структурного підрозділу (без урахування надбавок та доплати) і посадовим окладом працівника, який виконує обов'язки тимчасово відсутнього керівника або заступника керівника структурного підрозділу, у разі, коли працівник, що виконує обов'язки тимчасово відсутнього керівника структурного підрозділу, не є його заступником.

7. Надати право селищному голові у межах затвердженого фонду оплати праці виплачувати заступникам селищного голови, секретарю Коцюбинської селищної ради, керуючому справами виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради, радникам селищного голови, керівникам виконавчих органів Коцюбинської селищної ради та їх заступникам, іншим працівникам іншим працівникам виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради надбавку за знання та використання в роботі іноземної мови: однієї європейської - у розмірі 10, однієї східної, угро-фінської або африканської - 15, двох і більше мов - 25 відсотків посадового окладу.

8. Надати право селищному голові у межах затвердженого фонду оплати праці виплачувати заступникам селищного голови, секретарю Коцюбинської селищної ради, керуючому справами виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради, радникам селищного голови, керівникам виконавчих органів Коцюбинської селищної ради та їх заступникам, іншим працівникам іншим працівникам виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради доплату за науковий ступінь кандидата або доктора наук з відповідної спеціальності - у розмірі відповідно 5 і 10 відсотків посадового окладу.

9. Надати право селищному голові у межах затвердженого фонду оплати праці виплачувати заступникам селищного голови, секретарю Коцюбинської селищної ради, керуючому справами виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради, радникам селищного голови, керівникам виконавчих органів Коцюбинської селищної ради та їх заступникам, іншим працівникам іншим працівникам виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради надбавку за почесне звання «заслужений» - у розмірі 5 відсотків посадового окладу.

10. Виплачувати селищному голові надбавку до посадового окладу за ранг посадової особи місцевого самоврядування у розмірі встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 09 березня 2006 р. № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» згідно з додатком 57.

11. Надати право селищному голові у межах затвердженого фонду оплати праці виплачувати надбавку до посадових окладів за ранги посадових осіб місцевого самоврядування:

заступникам селищного голови, секретарю Коцюбинської селищної ради, керуючому справами виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради, радникам селищного голови, керівникам виконавчих органів Коцюбинської селищної ради та їх заступникам, іншим працівникам виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради у розмірі встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 09 березня 2006 р. № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» згідно з додатком 57.

12. Виплачувати селищному голові надбавку за вислугу років до посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг, враховуючи стаж служби Коцюбинського селищного голови в органах місцевого самоврядування.

13. Надати право селищному голові у межах затвердженого фонду оплати праці виплачувати надбавку за вислугу років:

заступникам селищного голови, секретарю Коцюбинської селищної ради, керуючому справами виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради, радникам селищного голови, керівникам виконавчих органів Коцюбинської селищної ради та їх заступникам, іншим працівникам виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради у відсотках до посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг і залежно від стажу державної служби, служби в органах місцевого самоврядування в таких розмірах: понад 3 роки - 10, понад 5 років - 15, понад 10 років - 20, понад 15 років - 25, понад 20 років - 30, понад 25 років - 40 відсотків.

службовцям виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради у відсотках до посадового окладу в таких розмірах: понад 3 роки - 10, понад 5 років - 15, понад 10 років - 20, понад 15 років - 25, понад 20 років - 30, понад 25 років - 40 відсотків – у порядку визначеному Положенням про порядок і умови виплати щомісячної надбавки за вислугу років працівникам органів виконавчої влади та інших державних органів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 20 грудня 1993 р. № 1049 «Про надбавки за вислугу років для працівників органів виконавчої влади та інших державних установ».

Доплату за науковий ступінь та надбавку за почесне звання виплачувати працівникам, якщо їх діяльність збігається за профілем з науковим ступенем або почесним званням.

14. Установити селищному голові надбавку до посадового окладу за роботу в умовах режимних обмежень у розмірі 10 відсотків.

15. Надати право селищному голові у межах затвердженого фонду оплати праці установлювати:

 надбавку за ступінь секретності в разі наявності допуску до державної таємниці, в розмірі залежно від рівня допуску;

надбавку за режимно-секретну діяльність;

доплату за бронювання військовозобов’язаних.

16. Надати право селищному голові у межах затвердженого фонду оплати праці установлювати робітникам Коцюбинської селищної ради:

 надбавку за складність, напруженість у роботі в розмірі до 50 відсотків місячного окладу;

надбавку за класність водію в таких розмірах: водій 2-го класу – 10 відсотків, установленої тарифної ставки за відпрацьований час;

надбавку водію за ненормований робочий день у розмірі 25 відсотків тарифної ставки за відпрацьований час;

17. Здійснювати щомісячне преміювання селищного голови відповідно до особистого вкладу в загальні результати роботи а також до державних, професійних свят, ювілейних дат у межах фонду преміювання, утвореного у розмірі не менш як 10 відсотків посадових окладів та економії фонду оплати праці.

18. Надати право селищному голові у межах затвердженого фонду оплати праці здійснювати преміювання заступників селищного голови, секретаря Коцюбинської селищної ради, керуючого справами виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради, радників селищного голови, керівників виконавчих органів Коцюбинської селищної ради та їх заступників, інших працівників та робітників виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради відповідно до особистого вкладу в загальні результати роботи, а також до державних, професійних свят, ювілейних дат у межах фонду преміювання, утвореного у розмірі не менш як 10 відсотків посадових окладів та економії фонду оплати праці.

19. Надавати селищному голові матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань та допомогу для оздоровлення при наданні щорічної відпустки у розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати.

20. Надати право селищному голові у межах затвердженого фонду оплати праці надавати заступникам селищного голови, секретарю Коцюбинської селищної ради, керуючому справами виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради, радникам селищного голови, керівникам виконавчих органів Коцюбинської селищної ради та їх заступникам, іншим працівникам виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань та допомогу для оздоровлення при наданні щорічної відпустки у розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати працівника.

21. Надати право селищному голові у межах затвердженого фонду оплати праці надавати робітникам Коцюбинської селищної ради та її виконавчого комітету допомогу для оздоровлення при наданні щорічної відпустки у розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати працівника.

22. Здійснювати вище зазначені виплати селищного голові, його заступникам, секретарю Коцюбинської селищної ради, керуючому справами виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради, радникам селищного голови, керівникам виконавчих органів Коцюбинської селищної ради та їх заступникам, іншим працівникам та робітникам виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради.

23. Видатки, пов’язані із зазначеними виплатами, здійснюються в межах затвердженого фонду оплати праці та його економії, визначеному в рішенні про бюджет Коцюбинської селищної територіальної громади на відповідний рік.

24. Контроль за виконанням даного рішення покласти на комісію з питань планування, бюджету, фінансів і цін та заступника селищного голови згідно з розподілом обов’язків.

 

 

Селищний голова                                                                       Сергій Даніш